4 gode råd til bedre arbejdsforhold

Vi præsterer bedre under optimale arbejdsforhold, og derfor bør du som arbejdsgiver prioritere omgivelserne og betingelserne for arbejdet højt i dit forsøg på at effektivisere virksomheden. Ja, du kan bede dine medarbejdere om at være mere effektive, men det har sjældent en lige så stor effekt som konkrete tiltag i dagligdagen. Vi giver dig her 4 råd, som du kan implementere.

Få et ordentligt ventilationssystem

Uanset typen af erhverv så er god udluftning afgørende. Hvis du sidder på et kontor med mange andre, så kan den kolde luft udefra være kærkomment, men har du egentlig styr på, hvem der sidder i træk, og hvem der slet ikke får kold luft? Problemet med manuel udluftning er, at det ikke kontrolleres ordentligt, og det kan lede til syge medarbejdere.

Det samme gælder i industrien, hvor det er særdeles vigtigt med god industriventilation, hvor dampe og gasser fra processerne kan sætte sig tungt i luften.

Sørg for ordentlig rengøring

I forlængelse af ovenstående er det vigtigt, at man får fjernet alle kilder til sygdom, da det er i tabet af medarbejdere, at de største tab for virksomheden sker. Sygdom kan aldrig helt forhindres, men du kan være med til at kontrollere det med god og ordentlig rengøring. Bakterier hober sig op, og man ved aldrig helt, hvor folk har været.

Brug ergonomisk udstyr

Ergonomi er blevet et moderne buzzword, men der er faktisk noget om snakken. Vi sidder ned i rigtig mange timer, og det gør bare noget ved vores krop. Særligt ved vores ryg og vores tarmregion, som kan opleve store problemer, hvis vi ikke sidder rigtigt.

Det kan dog også være noget så simpelt som en mus eller et tastatur, der er ergonomisk designet. Alt, som man bruger i løbet af en arbejdsdag, har betydning for det kropslige velvære, som på lang sigt tager stor skade af dårlige stillinger. Man kan sågar få kursusser i god ergonomi.

Bestil sund mad i stedet for fed frokost

En af de store syndere er den fede mad, som rigtig mange af os får på arbejdet i rigelige mængder. Det smager godt, men det er ikke godt for kroppen at spise usund mad hver dag til frokost. Bestil en sund madordning, eventuelt med frugtordning ved siden af.

admin