De store hit af børneunderholdning

Det at sige “børneunderholdning” og samtidig koble det til et specifikt aldersegment og type kan være svært nok i sig selv, da børn hurtigt kan ændre interesser bare i løbet af halve eller hele år, så det kan være svært at præsentere noget underholdning, der er holdbart i længden.

Dog er der især nogle klassiske former for børneunderholdning, som har en lang holdbarhed og både kan sprede glæde hos unge eksistenser samtidig med, at det vil vække en tur ned ad mindernes allé for specielt ældre mennesker, hvorfor god gedigen børneunderholdning af en traditionelle form ej er forgængelig og formentlig heller ikke kommer til at være det i flere år fremover.

Her tænker vi især på ting som at have en klovn til at underholde børn med passende vittigheder, puste ballondyr op og generelt inddrage de unge børn i den underholdende forestilling.

Eller hvad med at få en person til at klæde sig ud som pirat, hvor vedkommende så kan hive børnene med på skattejagt rundt i et afmærket område, mens man kan se spændingen stige hos børnene, som de kommer tættere og tættere på at finde skatten.

Der er også den mere sæsonbetonet form for børneunderholdning, for hvad er juletiden uden en rigtig, ægte, levende julemand?

Han skal dele juleglæden ud i samme omfang, som han deler julegaver og julegodter ud til de små, mellemstore og voksne børn, så de sammen kan opleve en uforglemmelig jul.

Generelt er det en god idé at finde på en form for børneunderholdning, der aktiverer de unge mennesker, så de både får rørt sig og brugt deres opfindsomhed, tankevirksomhed og indgydes til inspiration og at tænke selv.

Vi lever nemlig i en verden, hvor børn i alt for tidlig en alder bliver afhængig af elektronik, som tænker for dem og hele tiden bombarderer dem med sanseindtryk, så de får en opfattelse af, at der altid er nogen eller noget, der nok skal sørge for underholdningen for dem.

Dog er det bestemt forståeligt, hvis man ikke lige ejer de teatralske evner selv til at kunne sammensætte en formfuldendt forestilling, der kan underholde flere forskellige barn i diverse alderstrin.

Derfor er det vores forslag, at man hyrer den hjælp udefra fra folk, der både ejer evnerne og elsker at underholde børn. 

Så kan man som foreældre bruge tiden på andre ting, lave noget mad til arrangementet, underholdningen er hyret ind til, eller bare slappe af og nyde et tiltrængt afbræk sammen med sine børn.

Anders Lundtang Hansen