En forklaring om powerbait

Om du så er en erfaren fisker eller du skal prøve din første fisketur nogensinde, så ved du garanteret godt, at det handler om at have det rette udstyr med sig hver gang.

Det duer ikke at dukke op med de forkerte fangstanordninger til forskellige anledninger. Der er nemlig stor forskel på, når man fisker efter en bestemt type fisk, og hvilket udstyr man bruger til dette.

I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på, hvad maddingen powerbait er for en størrelse, hvad man bruger den til, og hvordan den bruges.

Ganske kort bruger man powerbait til at fange ørreder, og det bruges i de såkaldte put and take-søer. Powerbait er en slags dej, som man sætter fast på ens krog, der kan være en enkelt krog eller tre-kroget, og kaster bagefter snøren med maddingen ud i søen i forsøget på at lokke ørreden hen til krogen så den bider sig fast.

Pointen med powerbait er, at når den lander ude i søen, så udsender den duftstoffer, som gerne skal lokke ørreden hen til dig, så du kan fange den. Men som med så mange situationer, hvor man er oppe imod naturens elementer og medlemmer, ved man aldrig, hvor længe man skal vente, før der er bid, og måske skal der bruges forskellige typer af powerbait, før fisken bider på. Det kan være, du omringet af kræsne ørreder, der foretrækker forskellige typer powerbait.

Heldigvis findes der mange forskellige varianter af powerbait, så chancen i længden for, at du får bid, er rigtig stor, så længe du er tålmodig som en sand fisker. Det er aldrig til at vide, hvor længe du skal vente med at få bid, og måske er det nødvendigt at have investeret i forskellige typer powerbait, så du eventuelt kan skifte dem ud løbende eller dele lidt ud til vennerne for at se, hvad der resulterer i flest bid i denne omgang.

Det smarte med powerbait er også, at du kan bruge det hele året rundt til at fange ørreder. Det er kun metoden, man sætter maddingen på krogen, der kan gøre en forskel i den forstand, om man for eksempel fisker ved bunden eller toppen.

Det kan også være, det er forskellige tider på døgnet at forskellige former for powerbait virker, men det bedste råd herfra skal lyde, at du eksperimenterer dig frem og løbende opdager, hvilke typer powerbaits der passer til forskellige situationer. Som sagt kan det være en god idé at ligge inde med forskellige typer.

Anders Lundtang Hansen