Få en sundere ryg med en Herman Miller Embody kontorstol

Kontorarbejde er ikke, som de fleste antager, en dans på roser. Det at sidde ned i otte til ti timer om dagen, kan være lige så fysisk nedslidende som hårdt fysisk arbejde. Inden for de seneste år har videnskabelige undersøgelser entydigt påpeget, at stillesiddende arbejde er at sidestille med rygning, sent fra et rent sundhedsfagligt perspektiv.

Hvorfor er stillesiddende arbejde så farligt for helbredet?

Det at sidde på en stol, er en af de mest unaturlige stillinger for den menneskelige krop. Den er bygget til at ligge, stå, gå, løbe eller kravle – ikke til at sidde bøjet over et tastatur størstedelen af sin vågne tid. Og derfor følger der en del dårligdomme med, når vi vælger at indtage denne uhensigtsmæssige stilling hver eneste dag.

For det første er der de åbenlyse symptomer på, at vi sidder for meget, nemlig stivhed i ryggen og i leddene omkring nakke, skuldre og hofter. Dette medfører smerter og manglende mobilitet – ”ondt i ryggen” er nærmest blevet en folkesygdom i Danmark, og dækker over symptomer lige fra hold i nakken, musearm, frossen skulder og myoser samt muskelspændinger til indeklemt iskias nerve, lumbago, diskusprolaps og slidgigt.

Disse lidelser kan man oparbejde, hvis man ikke sørge for at variere sin siddestilling, og sørge for at lave øvelser for nakke, ryg og skuldre med jævne mellemrum. Dertil kommer så dårlig fordøjelse som følge af, at man sidder sammenkrummet dagen lang og trykker organer og indvolde sammen, samt forringet kredsløb, som i sidste ende kan føre til hjerte kar sygdomme.

Hvordan undgår jeg, at mit kontorarbejde skader mit helbred?

Med variation i din siddestilling og daglige gåture kan du forebygge de værste skader forbundet med stillesiddende arbejde – og hvis du tilmed sørger for, at din kontorstol er ergonomisk korrekt, således at den understøtter din krop optimalt, er der endnu mere sundhedsmæssig bonus at hente. En kontorstol skal passe til din krop – ikke omvendt.

Med en Herman Miller Embody kontorstol får du en stol, som ikke alene har et hav af indstillings muligheder og ekstra tilbehør, men også motiverer din krop til at bevæge sig. Den eksklusive Herman Miller Embody kontorstol har en ryg, som emulerer opbygningen af den menneskelige rygsøjle, og dermed understøtter kroppens bevægelser på optimal vis.

Hos Valueshop kan du finde en brugt Herman Miller Embody kontorstol i fuldt refurbished udgave – til en brøkdel af nyprisen for en tilsvarende kontorstol. Se det store udvalg af brugte Herman Miller Embody kontorstole på Valueshop.dk

Astrid Pedersen