Guide: Sådan får din hest en bedre hverdag

En hest er ikke bare et stort dyr, det er også en stor investering, som kræver rigtig meget opmærksomhed på forskellige punkter. Det er altså et stort ansvar at tage vare på et sådan kreatur, og derfor giver vi dig her gode råd med på vejen, så din hest får mest muligt ud af tilværelsen i stalden.

Staldvinduer

En hest befinder sig typisk i sin fold mange timer om dagen, og derfor skal den her have muligheden for at kigge ud og for at få frisk luft. Med staldvinduer i plast får du ikke bare en nem og rengøringsvenlig løsning, men den er tilmed billig. Det kan være bøvlet og dyrt at arbejde med træ, selv stalden er i træ eller beton, men med staldvinduer i plast har du ikke ofret så meget og stadig fået en god løsning.

Har du overvejet wood pellets?

Wood pellets er små træpiller, som er en del bedre til at suge væske til sig end eksempelvis hø, som mange bruger i stalden. Når pillerne suger væske til sig, vokser de i størrelse, og det gør dem utroligt nemme at muge ud i. De er tilmed ganske behagelige at ligge i, og derfor vinder både du og hesten med wood pellets.

Høhække i den rigtige højde

Alle heste spiser hø, og derfor skal du ikke helt stoppe med at bestille hø, hvis du går over til wood pellets. Sørg for, at både fodertrug og høhække står i den rigtige højde og er tilgængelige hele tiden, så hestene altid har noget, de kan gå til.

admin