Her er alt, hvad du skal bruge på din dykkertur

Er du ved at forberede dig på en tur ned i dybet? Så er det en god ide at læse med her, så du har styr på din tjekliste over dykkerudstyr.

1. Dykkercertifikat

Inden du læser for langt ned, så skal du huske, at det vigtigste er dit dykkercertifikat. Det er både for din og andres sikkerheds skyld. Så hvis ikke du allerede har været på kursus, så er det bare med at komme afsted.

2. Dragt

Din dragts vigtigste formål er, at holde dig varm imens du dykker. Våddragten er den der bliver brugt oftest, da den giver dig bevægelighed og er rar at have på. Dog har vi ikke altid lige godt vejr herhjemme, så tørdragten er også særlig populær i Danmark.

3. Blybælte
For at du kan ligge stabilt i vandet, så har du brug for et blybælte. Derudover hjælper det dig med at komme længere ned i dybet, fordi meget af dit udstyr trækker dig opad. Hvis du i nødstilfælde skal hurtigt op til overfladen, så kan du altid smide til blybælte.

4. Maske

Masken er noget af det mest essentielle. Uden den er der ikke meget ved at dykke, fordi så kan du absolut intet se.

5. Svømmefødder
Svømmefødderne hjælper dig med at få fremdrift under vandet. Hælremsfinner er at foretrækker i Danmark, så kan du nemlig have neoprenstøvler indenunder.

6. BDC

Du skal selvfølgelig også bruge en afbalanceringsvest, som fasterholder dit udstyr og din flaske

7. Ilt-sæt

Det er ikke let at dykke uden luft. Derfor skal du selvfølgelig have både iltflaske, dykkercomputer og regulator med. Computeren afgiver uundværlig information om dybde, iltmængde, temperatur osv. Regulatoren sørger for, at der kommer luft fra flasken til dig.

Rigtig god fornøjelse!

admin