Invester i det rette snorkelsæt

At opleve en verden under vandet og se fiskene agere ækvivalent til fuglene, når man svømmer gennem vandstrømmen som en fugl gennem luften er noget, som mennesket har aktiveret sig med i rigitg mange år.

Man har set det med mennesker over hele verden, om det har været for at få en kold dukkert under vandet og undersøge landskabet dernede, eller om det har været stammefolk i varmere regioner, hvor de far fanget fisk og skulle liste sig gennem vandet på lur efter bytte.

For nogle personer har det været en næsten terapeutisk virkning at opleve det manglende lydaspekt og lade ens krop omslutte af det våde element og halvt om halvt lade sig bære gennem vandet, mens man er på udkig efter smukke fisk og koralrev.

Det er nemlig også en yndet aktivitet at snorkle under vandet, når man er på ferie som turist og vil se landet under overfladen, væk fra de turistede omgivelser og få sig et uforglemmeligt minde, som der ikke findes tilsvarende til.

Den slags kræver selvfølgelig et ordentligt snorkelsæt.

Det elementære snorkelsæt består hovedsageligt af en en dykkermasker, en snorkel og nogle svømmefødder, hvor man ved sidstnævnte netop kan føle sig i ét med vandet og bevæge sig rundt med undervandsdyrene, der ofte er en mere uspoleret dyrekategori, end man der vant til andre steder.

Når man så skal vælge et snorkelsæt, skal man notere sig, om det er et snorkelsæt til et barn eller en voksen, da der er forskel på disse, og snorkelsættene skal gerne passe til det rette alderssegment.

Der er dog stadig nogle fællesnævnere, som man kan gå efter, når man skal foretage sig sit valg af snorkelsæt og elementerne deri.

Blandt andet skal dykkermasken sidde tæt uden at stramme alt for voldsomt. Den skal være til at vaske og rense, når det er nødvendigt. Der skal heller ikke være ridser eller skader på den, men det undgår man blandt andet af, at man vælger dykkermaske og resten af udstyret, der ikke er det billigste, man kommer i nærheden af.

Kvalitet og pris hænger nemlig ofte sammen.

Der skal være god luftgennemførelse i selve snorkelen uden tegn på, at der kan ske forstoppelse deri.

Svømmefødderne skal ligeledes sidde godt på samme måde, som almindelige sko gør det i hverdagen, så man ikke taber dem under ens snorkeltur.

Hvis du skulle være i tvivl om, hvordan du vælger det rette snorkeludstyr, så foreslår vi, at du besøger ovenstående link, som vi har henvist til tidligere.

Anders Lundtang Hansen