Sådan slipper du bedst afsted med at klippe din hund

Det kan være en rigtig dyr fornøjelse, hvis man skal have sin hund til hundefrisør en gang hver tredje måned. Hvis det derfor synes mere oplagt for dig at klippe ham selv, er der en masse ting, du kan gøre for at sikre dig, at det bliver så komfortabelt for både dig og hund som muligt.

Træn hunden i det fra hvalp

Du skal tænke på at klippe hunden fra den er helt lille, fordi det er i dens hvalpeperiode, at den lærer, hvad der er godt, og hvad der er skidt. Den har i denne tid en naturlig nysgerrighed, og den vil derfor ikke nødvendigvis blive bange for trimmeren. Derfor er det vigtigt at bruge den et par gange for at vise den, at det ikke er farligt – det samme gælder, når du skal gøre din hund glad for at komme i bad.

Masser af godbidder

Lær hunden at sidde stille, når du vil klippe den. Ellers kan det blive ganske besværligt at klippe den. Det kræver masser af godbidder, og du kan samtidig med dette gøre det til en god oplevelse at klippe hunden. Den vil forbinde din hundeklipper med noget godt.

Ingen skam at vælge hundefrisøren

Det kan godt blive for besværligt at klippe selv, og det kan tage for lang tid til, at du har lyst til at gøre det. Derfor er der ingen skam i at sige til sig selv, at man hellere betaler for det. Alternativt kan man vælge at få klippet hunden i bund en gang eller to om året og selv klippe hunden til løbende.

admin