Sådan vælger du den rette udendørs skraldespand

Der findes en lang række forskellige former for skraldespande, som du kan bruge udenfor. Det kan derfor være svært for dig at vide, præcis hvilken skraldespand der vil passe godt til dit behov. Vi har her lavet en lille guide, så du nemt kan finde frem til den rigtige skraldespand. Det er lige meget, om du leder efter en udendørs skraldespand foran dit hotel, din restaurant, på institutionens udeområder eller et helt fjerde sted. 

Vores guide er skrevet i samarbejde med webshoppen cleanmanagement.dk, der har et stort udvalg af forskellige former for udendørs skraldespande. Alle de typer, som vi beskriver, kan du derfor finde hos dem. 

1. Skraldespand med askebæger er perfekt til rygerområder

Hvis du skal sætte en skraldespand op et sted, hvor der ofte står folk og ryger i nærheden, er det vigtigt, at du vælger en, der har et askebæger. På den måde kan rygerne skodde deres cigaret i askebægret, og du slipper for, at der kommer til at ligge en masse skodder og flyde på dit område. 

2. Åben top er oplagt til travle områder

Skal du sætte en skraldespand op på et område, hvor en masse mennesker hver dag kommer og går, er det vigtigt, at du vælger en med åben top, eller en, der er åben fra alle fire sider. På en travl plads skal det være nemt for folk at bruge skraldespanden, og det er det, hvis den er åben. 

3. Gem skraldet væk i nærheden af bænke

Skal du sætte skraldespande op i nærheden af, hvor folk sidder og slapper af eller spiser, er det vigtigt, at der kommer mindst mulig lugt fra spanden. I det tilfælde bør du derfor vælge en skraldespand, der har pushlåger. Det er låger, der kan skubbes op, men som lukker i igen, når folk har kommet skrald i. 

Emilie Ann Jacobsen