Skån medarbejderne og spar mandetimer med en vakuumløfter

Når tunge og vanskeligt håndterbare – eventuelt porøse – emner som for eksempel fliser, brønddæksler eller kantsten skal løftes og flyttes, kan det komme til at koste mange mandetimer. De færreste mennesker – selv ikke bomstærke medarbejdere på byggepladsen eller inden for vej og park anlæg – kan løfte en tung kantsten alene, eller selv skubbe et brønddæksel op fra sin placering, som typisk er under jordhøjde. Her skal der mere mandskab med, samt klodsede foranstaltninger så som en løftestang. Og selv om det i teorien godt kan lykkes for erfarne arbejdsmænd at løfte og flytte en kantsten eller et hold betonfliser eller fjerne et brønddæksel, er det stadig med en overhængende risiko for, at de porøse emner tabes, og dermed går i stykker.

I værste fald kan et tab af et brønddæksel eller en kantsten være så uheldigt, at det rammer en medarbejders fod, som kan tage voldsom skade – også selv om den er iført sikkerhedssko. Og så er der alle de andre skader, akut opståede såvel som slidskader, som opstår ved mange forkerte og uhensigtsmæssige løft over tid, som også kan give udslag på sygefraværs kontoen – og dermed på bundlinjen.

Hjælp dine medarbejdere til hensigtsmæssige løft med en god vakuumløfter

I det hele taget er det meget ineffektivt at lade medarbejderne udføre alt for mange løft manuelt. Dels bruges der alt for mange mandetimer, i forhold til hvad der opnås – dels bliver medarbejderne hurtigere trætte i løbet af dagen, og slides hurtigere op i løbet af deres liv. Derfor er det en rigtig god idé at investere i et aggregat, som kan hjælpe dine medarbejdere med at udføre de tunge løft med så lille anstrengelse som overhovedet muligt.

Sådan et aggregat er en vakuumløfter. Ved hjælp af vakuum teknologi kan en vakuumløfter løfte – og flytte – tunge og svært håndterbare emner ved minimal anstrengelse. En vakuumløfter er særligt velegnet til håndtering af porøse emner, som for eksempel beton fliser, da den løfter på en jævn og ensartet måde. Vakuumløfteren er også rigtig god at have ved hånden, hvis der skal lægges mange – eller store fliser. Med en vakuumløfter er faren for at tabe flisen – eller fliserne – nærmest minimal. Og så slipper dine medarbejdere for den anstrengelse, det er at skulle løfte og sætte fliserne ved håndkraft.

Hos AL Lift kan du finde vakuumløftere i flere forskellige størrelser og med varierende løftekapacitet. Se dem alle på al-lift.com

Astrid Pedersen