Sportstape – hvordan virker det?

Det er almindeligt at se sportsudøvere bruge tape om led med smerter. Sportstape støtter ved genoptræning og stabiliserer en skade så den ikke bliver værre.

Motion er blevet noget alle gør. Og vores opfindsomhed er stor når det kommer til at finde nye måder at forbedre vores præstationer. Ved at brug tape på forskellige måder kan vi forebygge skader, eller bare gøre træningen bedre.

Forebyggelse af skader

Tape er den mest brugte metode til at forebygge skader under sport. Ved at sætte kraftig tape på musklerne på en bestemt måde, kan den hjælpe med at holde muskler og led på plads.

Typisk bruges tape omkring kroppens led, som ankler, håndled og fingre. Men det kan også bruges til større led som skuldrene. Den ekstra støtte kan forebygge fibersprængninger eller endda brud som følge af hård træning eller konkurrence.

Genoptræning

Selvom sportudøveren forebygger skader, så sker de alligevel en gang i mellem. Når du har fået en skade, så kan det betyde mange uger uden træning. Det er der ikke ret mange atleter der kan holde ud.

Derfor bruger de sportstape til at støtte og stabilisere skaden så de kan fortsætte træningen uden at belaste og gøre skaden værre. Ved at binde skaden ind kan leddet stadig bevæges. På den måde bevarer du blodgennemstrømning og skaden heler hurtigere.

Kan fjerne hovedpine

Selvom vi forbinder sportstape med sport og motion, så kan det også bruges terapeutisk. Ved at tape ryggens muskler op på en bestemt måde kan tapen bruges til at lindre hovedpine. Det er en stor hjælp for mennesker der lider af hyppig migræne eller kronisk hovedpine.

Du kan købe sportstape i forskellige styrker og størrelser. Tag et kig på Henzas udvalg af sportstape for at finde en type der passer til det du har brug for.

admin