Sportstape og kinesio tape fra Henza.dk

Som sportsudøver – såvel elite som amatør – vil du med meget stor sandsynlighed på et eller andet tidspunkt i løbet af din karriere komme ud for, at du enten udvikler skader i led eller muskler som følge af overbelastning, eller får en akut opstået skade (for eksempel en forvridning, forstrækning eller forstuvning). En fibersprængning eller forstuvning af et led kan godt bruge lang tid på at hele, og i den periode kan du opleve hævelse, ømhed, og begrænsninger i leddets bevægeradius og mobilitet. Hvis du går i gang med din vante træning igen uden at lade dit beskadigede led eller den forstrakte muskel få tilstrækkelig ro til at hele og restituere, vil du risikere at gøre ondt værre. Derfor tilrådes det, at du giver musklen eller leddet en vis hvileperiode, evt. med et støttebind, og dernæst langsomt genoptager træningen.

Sportstape fra Henza.dk – når dine led skal stabiliseres

Men inden du kaster dig ud i fodbold, håndbold, tennis eller hvad din foretrukne sportsgren nu engang er, er det en rigtig god idé at sikre, at det svage led ikke kommer til skade igen. Et led, som én gang har været forstuvet, har en god chance for at blive det igen. Og jo flere skader, du føjer til et led, des længere tid vil restituering tage. Du kan sikre dit led mod at komme ud i de farlige yderpositioner ved hjælp af professionelt påsat sportstape.

Sportstape er en special fremstillet tape, som i modsætning til for eksempel kinesio tape ikke er elastisk. Sportstape er lavet til at holde leddet på plads – for eksempel ankel, knæ eller albue – og dermed minimere risikoen for, at der opstår skader. På Henza.dk kan du finde sportstape af høj kvalitet – og er du sportsmassør, fysioterapeut, kiropraktor, osteopat eller anden form for professionel behandler, har du mulighed for at købe sportstape til din praksis eller klinik i store mængder.

Kinesio tape fra Henza.dk – til forbedring af blodomløbet og for øget bevægelighed

Hvis du er svømmer, har du måske lagt mærke til det farvestrålende tape, som pryder ryggen på mange professionelle atleter. Denne form for tape er den elastiske variant af sportstape og kaldes kinesio tape. Det primære formål med kinesio tape er ikke at fixere leddene, men at sørge for, at musklernes mobilitet er optimal, samt facilitere en øget blodgennemstrømning. Dette kan forebygge smertefulde myoser og muskelspændinger, som forhindrer sportsudøveren i at yde sit allerbedste. Du kan læse mere om sportstape og kinesio tape på Henza.dk

Astrid Pedersen