Udforsk din kreativitet med akrylmaling

Går du og drømmer om at slippe din indre kunstmaler fri? Har du mange billeder i hovedet som trænger til at komme ud – og føler du, at det bedste medie for dit kreative udtryk er et lærred? Så skulle du overveje at forsøge dig med akrylmaling.

Akrylmaling – farverigt som oliemaling med flere fordele

Det er sandt, at de fleste store kunstnere gennem tiden har anvendt oliemaling, når de kreerede deres mesterværker. Og måske forbinder du mest akrylmaling med folkeskolens formnings timer, hvor mere eller mindre håbefulde kunstnere in spe klattede hele lokalet til med skrigende, billige farver. Men nu om stunder er akrylmaling gået hen og blevet et reelt alternativ til oliemaling. Selv etablerede kunstnere har anerkendt akrylmaling for dets mange gode egenskaber – for eksempel hurtigere tørretid og mangel på lugt – og anvender akrylmaling i lige så udbredt grad som oliemaling.

Få flotte resultater hurtigere med akrylmaling af høj kvalitet

Nutidens akrylmaling er da også mere raffineret og af højere kvalitet end i gamle dage. Du kan opnå samme flotte og detaljerede resultater med akrylmaling, som du kan med oliemaling. Faktisk egner akrylmaling sig perfekt til nybegynderen udi malerkunsten, da den teknik, der anvendes ved akrylmaling, er enklere og nemmere at gå til end ved oliemaling. Den hurtige tørretid, som adskiller akrylmaling fra oliemaling, gør, at du hurtigere kan komme til at male videre på dit værk uden at risikere at farverne bliver tværet ud i hinanden. Og så kan du variere tykkelsen og dække evnen ved din akrylmaling blot ved at tilsætte mere vand, Det er samtidig nemmere at blende farver ind i hinanden, hvilket åbner op for, at du kan skabe flottere gradienter og anvende helt andre teknikker.

Akrylmaling lugter ikke, og kan derfor bruges derhjemme

Hvis du ikke har tid eller råd til at passe din male hobby i et lejet atelier, er du nødt til at have alt dit malerudstyr og andre kunstneriske artikler stående derhjemme. Her har akrylmaling den store fordel, at det ikke lugter så stærkt som oliemaling. Når du skal rense dine pensler efter at have malet med akrylmaling, skal du blot bruge vand og evt. en særlig sæbe, i modsætning til oliemaling, som kræver organiske opløsningsmidler som for eksempel terpentin til rensning af pensler. Dette kan, ud over at lugte stramt, udgøre en helbredsmæssig risiko, hvis du udsættes for dampende 24 timer i døgnet.

Du kan læse mere om akrylmaling og se de forskellige mærker og typer på malericentralen-kreativ.dk

Astrid Pedersen