Byg din egen scene i baghaven

Det er blevet en ting. Først kom hjemmebiografen og nu er det i stigende grad blevet populært at bygge scenepodier i haven. Det er ikke længere nok at se levende billeder i mørke, nu vil vi også have hyggen og stemningen ved at samles flere mennesker om alt fra børneoptræden til små intimkoncerter.

Vi vil have en scene hvor familie og venner kan nyde hinandens samvær og talenter en lun sommeraften.

Alle skal kunne se

Du har sikkert prøvet at være til en fødselsdag hvor der var en eller anden form for optræden. Måske en taler eller en tryllekunstner. Men du kunne ikke se hvad der foregik.

Derfor vil du bygge en scene i haven. Et podie der er højt nok til at alle kan se hvad der foregår. Og du kan bygge det selv. Det kræver selvfølgelig lidt erfaring med at slå søm i brædder. Men har du mod på projektet, så kan du finde vejleding online.

3 ting du skal huske på din scene

For det første skal der være god plads til på scenepodiet. Det er ikke så godt at familie og venner skvatter ud over scenekanten når de bliver grebet af stemningen.

For det andet skal du gøre det let for publikum og optrædende at komme op på scenen. Sørg for at der er en trappe der er let at komme op ad.

Den tredje ting du skal huske er sikker udendørs strømføring så du kan have lys på din scene.

Hvad koster en scene?

En scene behøver ikke at være dyr. Hvis du selv laver den skal du kun betale for materialer. Du kan også få hjælp og så ligger prisen på 10-30.000 kroner. Den nemme løsning er at købe færdige moduler hos for eksempel Sunstill. Så er du sikker at scenen virker.

admin