3 tips til at gøre livet nemmere for ældre

Kender du ældre eller en fysisk hæmmet, som der skal tages særlige hensyn til? Eller har disse personer nogle udfordringer i hverdagen, som du gerne vil være med til at løse? Der findes et stort produktsegment til ældre og fysisk hæmmede, og vi kommer her med 3 bud på, hvordan du kan gøre livet nemmere for dem.

Overvej et høreapparat

Hørelsen er noget af det, der ofte svigter hos ældre. Med høreapparater fra eksempelvis Resound kan du sikre dig, at hver eneste samtale går uden gengivelser og en tone, som er ekstra høj. Den ældre synes sikkert også, at det er pinligt at skulle spørge om, hvad der bliver sagt – men sådan er virkeligheden desværre. Med et høreapparat kan du komme dette næsten uundgåelige problem til livs.

Skridsikre underlag

Fald i hjemmet er en af de hyppigste årsager til uheld for ældre og andre hæmmede. Og faktisk kan et fald i den alder være fatalt. Du kan ikke være i deres hjem konstant, men med et skridsikkert underlag kan du komme de værste områder til livs. Dette er de glatte områder såsom badeværelse. De bruger her mange timer, og derfor skal de ikke risikere deres liv, bare fordi de skal på toilettet.

Udstyr til køkkenet

De fleste ældre får også problemer med gigt og svækkelse af knogler og led. Det påvirker eksempelvis deres evner til at lave mad, da de ikke kan åbne dåsen. Der findes heldigvis producenter, som laver udstyr til dem, som ikke har de samme kræfter til rådighed, som den yngre og mere mobile generation har.

admin