Grundregler for færdsel – sikkerhed og vejforhold

Det kan for nogle være en smule svært at skulle huske alle de forskellige regler, som gælder, når det omhandler færdsel og sikkerhed i trafikken. Det er dog vigtigt, at man husker sine grundregler, og så vidt muligt er en ansvarlig og ordentlig bilist. Har du brug for hjælp til at huske dine grundregler for færdsel? Så læs med herunder hvor du får alt den information, du skal bruge om lige netop dette.

Vær opmærksom på afspærring

Noget af det vigtigste du skal huske, når det kommer til sikker færdsel i trafikken, er afspærring. Du tror det måske ikke, men hvert år ender rigtigt mange bilister i forfærdelige færdselsuheld grundet manglende opmærksomhed på afspærring. Hav derfor altid øjnene åbne i trafikken. Læs mere om afspærring.

Vejkryds og rundkørsler

Det er ingen hemmelighed, at der i Danmark sker absolut flest trafikuheld i vejkryds og rundkørsler. Det er her alt kollektiv trafik mødes, og det kan hurtigt gå galt. Noget af det du især skal være opmærksom på, er lysregulering og lyssignaler. Selvom det kan være fristende at skynde sig over for gult, kan der komme en modkørende, du endnu ikke har opdaget, og dette kan ende meget galt. Derudover skal du lægge mærke til, om der er striber på vejen. Er der ikke det, er muligheden for diverse trafikulykker meget større – både for andre bilister og gående i trafikken.

Fortov og cykelsti

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at du er yderst opmærksom på fortove og cykelstier i trafikken. Du skal blandt andet huske at stoppe for eventuelle fodgængere, der ønsker at passere vejen fra fortovet eller cykelstien. Derudover er det generelt vigtigt, at du holder øje med afmærkninger på vejen, der kunne signalere et fortov eller en cykelsti. Pas altid på dine medmennesker i trafikken!

admin