Økologisk undertøj til baby, børn og voksne – det sunde valg

Små børns immunforsvar er langt fra færdigudviklet – og i det hele taget er babyer og børn under en vis aler særdeles modtagelige og påvirkelige over for de mange stoffer, vi omgiver os med i hverdagen. Flere og flere børn udvikler allergi, mens de stadig er meget unge, som følge af omgivelsernes påvirkninger, og der har længe eksisteret mistanke om, at skadelig kemi i tøj, mad og vand kan have indflydelse på hormon balancen, og evt. forårsage nedsat fertilitet senere hen i livet.

Køb naturligt og økologisk – for barnets og miljøets skyld

Hver gang vi foretager et valg, påvirker det vore omgivelser. Som forældre har I sikkert sørget for i så vidt muligt omfang at købe økologisk, når det kommer til fødevarer, og været meget bevidste om, at barnet får de rette næringsstoffer. Det er også meget vigtigt – et lille barn, som skal vokse og udvikle sig hver eneste dag, har brug for de optimale betingelser, når det gælder ernæring. Og jo mere, I kan begrænse mængden af kunstige tilsætnings stoffer, farve og anden skadelig kemi, barnet udsættes for gennem kosten, des bedre. Samtidig er økologisk mad dyrket på en måde, som minimerer den miljømæssige belastning, og dermed er bæredygtig i forhold til naturen.

Økologisk undertøj giver sunde babyer og børn

Det er dog også vigtigt samtidig at overvej, hvilke stoffer vi har tæt på huden. Dit lille barn er iført sit undertøj hele dagen. Da barnet ikke selv kan temperatur regulere, kan undertøj godt blive varmt og fugtigt. Når hudens omgivelser bliver varme, bliver huden mere modtagelig overfor de stoffer, der er i berøring med den. Huden er vort største organ – ikke en uigennemtrængelig barriere mellem vore indre organer og omverdenen. Vi udskiller affalds stoffer gennem huden, men den er også permeabel den anden vej, det vil sige, vi kan optage stoffer igennem vores hud.

Når babys hud således er i berøring med undertøj dagen lang, er det meget vigtigt, at dette undertøj er frit for skadelig kemi. Rester af pesticider eller giftige farvestoffer i tekstiler kan for eksempel forårsage kontakt allergi, som kan udvikle sig til andre overfølsomheder og kryds reaktioner. I værste fald kan der være hormon forstyrrende stoffer i dit barns undertøj. Og derfor er det vigtigt, at du vælger økologisk undertøj, som, i lighed med økologiske fødevarer, er fremstillet og forarbejdet uden brug af skadelige kemiske stoffer. Du finder et stort udvalg af lækkert, økologisk undertøj på babynature.dk

Astrid Pedersen