Skab et federe udtryk med en sænkning af bil

At være bilejer er mange ting, og mange bilejere er meget forskellige. Men fælles for de fleste er, at de gerne vil have en bil med et udtryk, der afspejler deres egen personlighed. Der er mange ting, man kan gøre for at give bilen et ansigtsløft – en af dem er sænkning af bil.

Ved at sænke din bil giver du den et mere moderne og aerodynamisk udtryk. Det kan være, du ikke har en sportsvogn, men du gerne vil give din bil et hurtigt udtryk. Det kan du opnå gennem sænkning. De fleste biler kan forholdsvis ukompliceret sænkes 40 mm, mens det kræver lidt mere arbejde at sænke mere end det.

Når du skal have sænket din bil, gøres det ved hjælp af et antal fjedre, som trækker selve bilen længere ned over hjulene og dermed skaber et mere stilrent look. Har du forstand på biler og mekanik, kan du godt selv gøre det, men du kan også få en professionel til at klare det beskidte arbejde.

Hvad skal man overveje inden sænkning?

Som sagt kan de fleste biler sænkes, men der er forskellige forhold du skal overveje. Det er for eksempel årgang, model og hvor meget du vil have bilen sænket. Du skal også overveje hvilke forhold, du normalt kører under, da en sænket bil stiller krav til at vejene er forholdsvis rene og jævne.

Er din bil af ældre årgang, anbefales det at du samtidig skifter støddæmperen. Sænkningen belaster nemlig støddæmperen, så hvis den er af ældre dato, er det ikke sikkert at den holder. En sænkning på mere end 40 mm kræver ydermere, at du monterer en sportsstøddæmper, selv på nyere modeller. Sportsstøddæmperen er nemlig af kraftigere bygning og kan holde til denne type sænkning.

Uanset hvor meget du ønsker bilen sænket, kan du med garanti finde hjælp og vejledning på nettet.

admin