En campingtur med campingcykler

Måske fobinder du ikke lige en campingtur med at tage cykler med og cykle rundt, men der er faktisk gode grunde til at bruge ens ferie på at cykle og så helst gerne med campingcykler.

Du skal ikke frygte et scenarie ud fra overskriften, at du skal hen og bakse med enten at binde en masse cykler fast bag på campingvognen, autocamperen eller bilen, hvis du skal bo i hytte på campingpladsen.

Det er i forvejen svært at skulle køre bil med campingvogn bagefter, hvor man skal bruge ekstra spejle til korrigere bilens manøvrering med ekstra belastning bagefter, og så bliver det ikke nemmere, hvis man også skal fastspænde cykler til alle familiens medlemmer enten direkte bagpå eller med et monteret cykelstativ.

Det problem undgår du helt, hvis du vælger campingcykler, der er skabt til netop let transport fra hjemmet og frem til feriedestinationen, men som stadig har en høj standard, når man vælger at cykle rundt med dem.

Det vil måske undre dig, når vi nu siger, at campingcykler mest af alt er foldecykler, som netop er cykler, du folder ud og ind igen, som du skal bruge dem og ikke bruge dem. Derfor betegner man også sådan en cykel som en foldecykel.

Men de er skam skabt i så høj kvalitet, at selvom de umiddelbart kan virke lidt for lette at pakke sammen, så er der sat højt fokus på komfort både under transporten af cyklen, men også når man skal bruge den. 

Tænk for eksempel bare på en racerbil, der opholder sig i pitstop på under 10 sekunder, men som stadig får udskiftet alle fire dæk samtidig: Der er hjulene jo stadig i lige så kvalitet.

Du kan måske ikke pakke en campingcykel op og ind igen lige så hurtigt, men eksemplet er blot til for understrege, at moderne komfort både tilgodeser brug og transport.

Med campingcykler får du både motion under opholdet på din ferie, hvor du kan komme hen til nogle pæne omgivelser, hvor man ikke lige umiddelbart kan komme dertil med bilen eller offentlig transport – og så kan man også med bedre samvittighed spise lidt usund mad om aftenen, når man har dyrket motion i løbet af dagen.

Og campingcykler kan foldes sammen og lægges direkte ind i campingvognen, autocamperen eller på bagsædet af bilen.

Hvis campingcyklen er blevet lidt beskidt, så kan man bare gøre den ren i hænderne og eventuel smide den ned i en sæk, så den ikke gør andre omgivelser beskidte.

 

Anders Lundtang Hansen