Markiser til campingvognen er nemmest

Og hvad mener vi så egentlig, når vi skriver, at det er nemmest med markiser til campingvognen?

Jo, vi mener ganske enkelt, at det er den letteste løsning, man kan finde og anvende til ens campingvogn på campingturen på campingpladsen eller et andet sted, man har placeret vognen, når man ønsker sig et udendørsareal, der er afgrænset og både afskærmer for lette vinde og solen.

Måske tænker du som campist, at du da allerede ejer et fortelt, som du har brugt i mange år, og markiser er vel noget, man anvender ved caféer og andre udendørsserveringssteder, hvor man kan trække den ud og ind efter behov?

Men i så fald har du netop opridset en enkelt af mange fordele ved at bruge markiser fremfor ens fortelt: Ved nogle modeller kan de nemlig trækkes ind og drejes ud, som det passer en bedst, hvor man ved forteltet er afhængig af den udslåningsafstand, der er forudbestemt ved forteltet.

Eneste forskel, man kan gøre ved et fortelt, er at lyne enkelte partier af foran til eller ved siderne, og det hjælper jo ikke på længden i toppen.

Desuden er det ofte tilfældet, at man ved fortelte bruger uanede mængde tider på at slå det op, finde de rigtige dele og sætte dem korrekt sammen, og det er nok noget af det sidste, man gider, efter man har brugt tid på at parkere campingvognen, fået den i vater, stabiliseret den, hentet vand i fællesarealet til brug i vognen og trukket møblerne ud af campingvognen.

Det er ret så meget nemmere at montere markiser på ens campingvogn, og de egner sig til mange forskellige typer af campingvogne, og så tager det i længden kortere tid at sætte op, når man bliver ferm til det, og de kan fås i forskellige farver.

Markiserne fås også i forskellige støbninger, så man kan investere i nogle, der kan bruges til forskellige sæsoner og anledninger afhængig af både vejret og solens retning. Eller man kan vælge at afmontere en markisetype og sætte en anden op efter behov – så nemt er det faktisk at have med markiser til campingvogn at gøre.

Man kan få markiserne til campingvogne, som dækker hele vejen rundt fra siderne og toppen med stor plads til indgang foran med et mindre underparti ved ens underlag.

Der er også den valgmulighed, at man bare vælger en markise, der dækker siderne og toppen, ellers er der også en variant, der dækker blot toppen eller eller begge sider.

Anders Lundtang Hansen