Reducer mængden af skadelige kemikalier med økologisk undertøj

Undertøjet er den beklædnings genstand, der er tættest på kroppen – og oven i købet tættest på nogle af de mere sårbare og udsatte områder, nemlig genitalierne. Det er nemlig ikke kun gennem munden og fordøjelsen, vi optager stoffer fra omgivelserne. Huden er kroppens største organ, og de kemikalier, som er i tøj, sæbe og hudpleje produkter kan sagtens finde vej gennem huden og ind i vort system.

Hos børn kan disse stoffer ophobe sig, og potentielt være skadelige for barnet på langt sigt. Der er for eksempel stor opmærksomhed på det faktum, at visse typer vaskemidler indeholder kemikalier, som kan fremkalde allergi og eksem hos børn. Og derfor vil du selvfølgelig undgå at vaske dit barns tøj og sengetøj i denne type vaskemiddel, lige som du helst undgår cremer og lotions med alt for mange kunstige tilsætningsstoffer. På den måde kan du reducere mængden af kemikalier, dit barn udsættes for. Men har du husket at tage barnets beklædning med i denne ligning?

Vælg økologisk undertøj, og minimer risikoen for allergi og eksem

Derfor er det vigtigt, at du vælger økologisk undertøj til din baby eller dit barn, og helst også til dig selv. Økologisk undertøj har den store fordel, at det er fremstillet af stof – fortrinsvis bomuld – som er dyrket under 100% økologiske og bæredygtige forhold. Dette betyder, at mængden af pesticid rester i bomuldsfibrene er minimal til ikke eksisterende. Der ud over er certificeret økologisk undertøj ikke behandlet med kemikalier, som potentielt kan være hormon forstyrrende eller fremkalde allergi, for eksempel afblegnings- eller farvende stoffer. Når du ifører dit barn økologisk undertøj frem for konventionelt fremstillet undertøj, minimerer du således antallet af kemikalier, dit barn udsættes for gennem tøjet.

Hos Babynature kan du finde et stort udvalg af økologisk undertøj til børn og voksne – se hele udvalget på babynature.dk

Astrid Pedersen