Skab et godt indtryk med udendørs dørgreb

Man siger som bekendt, at førstehåndsindtrykket er et af de vigtigste, man gør sig ved et andet menneske og for den sags skyld ganske almindelige ting.

Der er endda lavet hel forskning i, hvordan ens umiddelbare reaktion ved første øjekast på en fremmed person, en forandring ved samme og artefakter kan spores i selv de mindste ansigtsforandringer på en.

De er svære at se, og ofte skal man filme det og afspille det langsomt for at se det, og ofte vil det ikke stemme overens med det, vedkommende derefter siger om den givne person eller ting, fordi personen så tager samfundsfilteret på, hvor man er opdraget til at udtrykke sig på en bestemt måde.

Videre forskning har faktisk vist, at selvom man tror, man skal vægte, veje og ræsonnere længe over at tage et valg, så er det faktisk også ofte ens umiddelbare indtryk og mening, man skal lytte til.

Har du lagt mærke til det lille ‘kodeord’ ved ordet “førsteHÅNDSindtryk”. Det har noget med hænder at gøre, at man hilser og tager fat i ting.

Og hvad er noget af det første, man tager fat i, når man besøger en ven, et familiemedlem, en butik, et firma; stort eller småt; lejlighed eller villa?

Det er dørhåndtaget. 

Og man skal faktisk ikke kimse ad, hvordan ens umiddelbare indtryk af sådan et dørgreb kan betyde for ens videre forståelse af det, der gemmer sig på den anden side af døren.

Så når man skal vælge udendørs dørgreb, som både findes i klassiske designs og moderne snit, så er det noget, man faktisk skal tillægge stor værdi og betydning og ikke bare vælge i skyndingen.

De fleste folk er også nødt til at kigge på dørgrebet, når de skal åbne en dør, hvorfor man pludselig både får føle- og synssansen aktiveret.

Lad disse sanser blive positivt tilfredsstillet, så den videre færd på den anden side af døren også bliver god.

 

Anders Lundtang Hansen